Kinderen veilig de natuur in

Kinderen spelen graag buiten en gaan vaak de natuur in. Veiligheid is ook hierbij een eerste vereiste. Elke ouder wil uiteraard dat zijn/haar kind(eren) weer veilig thuiskomen.
Wij willen u hierbij informeren om alert te zijn op tekenbeten en de eventuele gevolgen daarvan.

De Teek
De teek is een spinachtige parasiet die ernstige ziekten op mens en dier kan overbrengen. De teek springt op zijn prooi, als deze langs lage vegetatie loopt (max. 150 cm) zoals bijvoorbeeld grassen, heide of varens.
De groei van de teken populatie is de laatste jaren aanzienlijk gestegen, waardoor het aantal besmette gevallen van de ziekte van Lyme de laatste tijd toeneemt. Het beestje is ook s’ nachts actief en ze zitten bijna overal, zoals in bossen, stadsparken, duingebieden, tuinen, weilanden en heidevelden.

Beter voorkomen dan genezen

Het hierbij afgebeelde tekenkaartje is een preventief hulpmiddel om de teken snel en vooral veilig te verwijderen. De vorm van het tekenpasje zorgt ervoor dat de teek niet wordt fijn geknepen, zodat het eventueel besmette bloed niet terug komt in de bloedbaan. Het is daarom ook voor iedereen verstandig om het tekenkaartje bij de hand te hebben bijvoorbeeld tijdens boswandelingen, bosbessen plukken, manege bezoek en schoolreisjes.

Leest u hier onze nieuwsbrief “Kinderen veilig de natuur in”

Tip voor bedrijven, overheden en instellingen
De kaartjes kunnen bedrukt worden met een eigen logo en bedrijfsgegevens.
Ook voor scholen hebben wij divers lesmateriaal.
Op verzoek sturen wij een infopakket toe. U kunt daarvoor mailen naar info@tekenkaartnederland.nl.